Dogodek: Izvori in vplivi podnebnih sprememb ter prizadevanja lokalnih skupnosti za spopadanje z njimi

V sredo 03/02/2021 med 09.00 in 11.00 uro organiziramo spletni dogodek »Izvori in vplivi podnebnih sprememb ter prizadevanja lokalnih skupnosti za spopadanje z njimi«, ki bo potekal v okviru EU projekta SECAP (Interreg Slovenija-Italija).

Doseženi rezultati in zastavljeni cilji projekta SECAP bodo predstavljeni v uvodnem delu dogodka.

Sledili bosta predavanji s strani dveh priznanih slovenskih klimatologinj, ki aktivno delujeta na področju podnebnih sprememb. Spregovorili bosta o vplivih in izzivih podnebnih sprememb v Sloveniji.

Drugi del dogodka bo namenjen EU pobudi Konvencija županov za podnebne spremembe in energijo. V tem delu bo 5 primorskih občin spregovorilo o ukrepih in prizadevanjih lokalnih skupnosti za spopadanje s podnebnimi spremembami (župan MO Nova Gorica, župan MO Koper,  župan Občine Ajdovščina, župan Občine Idrija in Občina Pivka).

Po predstavitvi bo sledil tudi slavnostni podpis pristopnega obrazca h Konvenciji županov – 3 župani (MONG, MOK in Ajdovščina) bodo pristopili k evropskemu gibanju Konvencija županov za podnebne spremembe in energijo in se tako prostovoljno zavezali k doseganju podnebnih in energetskih ciljev Evropske unije na svojem ozemlju, občina Pivka bo pristop predvidoma izvedla še v februarju 2021, občina Idrija pa je svoj pristop že izvedla.

Več informacij o dogodku najdete tukaj.

Zoom povezavo in geslo pridobite po vaši prijavi (ime, priimek, ime organizacije, e-mail) na mail: mateja.birsa@golea.si (najkasneje do 02/02/2021).

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!