Dan odprtih vrat projekta Maestrale

Skozi zadnja tri leta je projekt Maestrale gradil skupnost deležnikov na področju lokalne uprave, raziskovalnih inštitucij, javnosti in podjetij ter med njimi razširjal zavedanje in znanje o energiji morja (modri energiji) in možnostih o njenem izkoriščanju.

V sklopu delavnic poimenovanih Laboratoriji za modro energijo, ki so potekale na obalnem območju, so bile raziskane in predstavljene različne tehnologije uporabe modre energije, preverjeni so bili energetski potenciali na področju Slovenije, kot rezultat delavnic pa sta bila zasnovana dva pilotna projekta za koriščenje modre energije.

Projekt Maestrale se približuje zaključku, zato bomo na DNEVU ODPRTIH VRAT predstavili dosedanje rezultate.

Vabimo vas, da se nam 25. oktobra 2019 pridružite na razstavnem prostoru v Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, kjer vam bomo, v sklopu sejma Narava-Zdravje, predstavili projekt Maestrale. Predstavili vam bomo možnosti izrabe modre energije tako v slovenskem prostoru, kot širše, kot tudi obe zasnovi pilotnih projektov, skupaj s priložnostmi in ovirami za njuno izvedbo. Vabljeni vsi, ki vas zanima raba obnovljivih virov energije.