VABILO NA SREČANJE DELEŽNIKOV PROJEKTA SEADRION

Vljudno Vas vabimo na srečanje deležnikov v okviru projekta SEADRION, ki bo potekalo 17. aprila 2019 od 12h do 14h v Manziolijevi palači v Izoli.

Namen projekta SEADRION je vzpostaviti sodelovanje med različnimi institucijami ter izvajalci, za boljše razumevanje možnosti/učinkovitosti toplotnih črpalk, ki izkoriščajo energijo morja za hlajenje in ogrevanje, ter na tak način čim bolj razširiti uporabo te tehnologije.

Nedavna Strategija za ogrevanje in hlajenje (COM (2016) 51 final), ki jo je sprejela Evropska komisija, je pokazala, da se emisije, povezane z energijo za ogrevanje in hlajenje stavb, lahko znatno zmanjšajo s tehnologijami, ki uporabljajo obnovljive vire energije in imajo visoko učinkovitost. Glede na te potrebe je glavni cilj projekta SEADRION prispevati k razširjanju inovativnega sistema toplotne črpalke z uporabo morske vode. S spodbujanjem in širjenjem uporabe alternativne energije za hlajenje in ogrevanje na Jadransko-jonskem območju bi pridobili večjo neodvisnost od fosilnih goriv.

Udeležba na dogodku ponuja možnost podrobneje spoznati projekt SEADRION in sodelujoče partnerje, seznanitev s pilotnimi napravami, ki bodo realizirane skozi projekt ter seznanitev s priložnostmi in ovirami, ki jih ponuja tehnologija toplotne črpalke, ki izkorišča energijo morja za hlajenje in ogrevanje. S tem dogodkom bomo zaključili tretje srečanje partnerjev projekta.

PROGRAM SREČANJA:

12:00 – 12:15 Uvod
12:15 – 13:15 Predstavitve pilotnih naprav
13:15 – 14:00 Diskusija in mreženje

Predstavitve bodo potekale v angleškem jeziku.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Vašo udeležbo na dogodku potrdite TUKAJ. Prijave na dogodek občina Izola sprejema do 15.04.2019.

 

Comments are closed.