Innovation day ENERGY CARE: serija spletnih seminarjev

V okviru zaključevanja projekta ENERGY CARE se je izvedel tako imenovani »Innovation day«, ki je sestavljen iz serije spletnih seminarjev.

Prvi seminar  Webinar #1 – Innovation Day: Trajnostna mobilnost je potekal med »Evropskim tednom mobilosti«, 18.9.2020. Tekom seminarja so bili predstavljeni dosežki projekta na področju trajnostne mobilnosti kot so kolesarska pot v San Donà di Piave, pešbus v Kopru, »Ponziana Lab«, mobilnostni načrti za ustanove, itd. Na koncu smo si z udeleženci izmenjali ideje in izkušnje o trajnostni mobilnosti in zmanjšanju CO2.

Drugi seminar Webinar #2 – Innovation Day: Socialne inovacije za energetsko in okoljsko prestrukturiranje urbanih območij je potekal med festivalom “Urban October Event – UN-Habitat”, 9.10.2020. Tekom seminarja so bili predstavljeni dosežki projekta na področju socialne inovacije kot so vključevanje javnosti in ambasadorjev v promocijo novih projektov za mesta Trst, San Donà di Piave in Koper, Participativno načrtovanje za urbano prestrukturiranje centra mesta San Donà di Piave, Vključevanje družin in učiteljev v eksperiment s pešbusom v Kopru. Sledilo je predavanje s strani Laure Colini, Senior Policy Advisor EU UIA/URBACT, o vključevanju prebivalcev v projekte inovativnega bivanja. Nato je potekala še izmenjava idej oziroma tako imenovano Sodelovanje pri projektiranju: Socialna inovacija kot konkretna akcija za znižanje emisij CO2 na urbanih območjih.

Tretji seminar Webinar #3 – Innovation Day: Energetsko prestrukturiranje javnih objektov je potekal 23.10.2020. Tekom seminarja so bili predstavljeni dosežki projekta na področju energetskega prestrukturiranja javnih objektov kot so Energetsko prestrukturiranje šole v Semedeli – Koper, ukrepi za energetsko učinkovitost javnih stavb stanovanjskih objektov v Ponziani – Trst, poskusni projekti za varčevanje z energijo in energetsko učinkovitost izdelanih v okviru projekta ENERGY CARE. Sledilo je predavanje  o energetski učinkovitosti javnih objektov. Nato je potekala še izmenjava idej oziroma tako imenovano sodelovanje pri projektiranju: Ideje in projekti za spodbujanje ukrepov za celovito energetsko učinkovitost v javnih objektih.

 

Comments are closed.