Konferenca “Energetska učinkovitost in načrtovanje za uspešno pridobivanje EU sredstev lokalnih skupnosti”

GOLEA je v okviru projekta Alterenergy dne 10.1.2014 v Šmartnem v Goriških Brdih organizirala konferenco z naslovom »ENERGETSKA UČINKOVITOST IN NAČRTOVANJE ZA USPEŠNO PRIDOBIVANJE EU SREDSTEV LOKALNIH SKUPNOSTI«.

Vodja Sektorja za učinkovito rabo (URE) in obnovljivih virov energije (OVE) na Direktoratu za energijo Ministrstva za infrastrukturo in prostor mag. Mojca Vendramin je predstavila strategijo URE in OVE na nivoju države in lokalnih skupnosti ter predvidene aktivnosti v novi finančni perspektivi.

Na konferenci so sodelovali tudi drugi predstavniki Ministrstva za infrastukturo in prostor. Mag. Hinko Šolinc je predstavil novosti, ki jih prinaša nov Energetski zakon, novosti v predvidenem Javnem razpisu za energetsko sanacijo javnih stavb (LS 3) je povzel Jožef Pogačnik in mag. Erik Potočar je izpostavil pomen uveljavljanja energetskih izkaznic v Sloveniji.

Vrhunec konference je bila podelitev prvih energetskih izkaznic na Primorskem, za javne objekte v občinah Tolmin in Brda.

Goriška lokalna energetska agencija je ob koncu predstavila izvedene aktivnosti s katerimi podpira Primorske občine pri doseganju energetske samooskrbe regij ter priložnosti za ustvarjanje obnovljive prihodnosti.

Posnetek s konference.

Comments are closed.