Peto srečanje projektnih partnerjev ENERJ

Poti partnerjev projekta ENERJ so se znova srečale na Portugalskem v mestu Gaviao v terminu od 04. do 05. decembra 2018. Tudi tokrat je bil glavni namen sestanka pregled izvedenih aktivnosti, kot tudi aktivnosti, ki so še pred nami.

Poudarek srečanja je bil na izdelavi spletne platforme, ki bo na razpolago predvidoma meseca aprila. Na tej podlagi bo lahko dokončana priprava dokumentacije za izobraževanje javnih uslužbencev in energetske upravljalce. Agencija GOLEA bo v tem okviru pripravila 4 delavnice in sicer eno na območju Goriške statistične regije, eno na območju Primorsko-notranjske statistične regije, eno na območju Obalno-kraške statistične regije in eno na območju Osrednjeslovenske statistične regije. Predavanja bodo obsegala naslednja področja: zakonodajni in finančni del, predstavitev spletne platforme ENERJ, dvig ozaveščenosti o obnovljivih virih energije in energetski učinkovitosti, celostno načrtovanje investicijskih ukrepov, energetsko pogodbeništvo, skupni ukrepi za sanacijo javih stavb ter tehnološke vsebine.

Preostali del je bil namenjen predstavitvi izvedenih aktivnosti, ki se nanašajo na promocijo projekta (WP C), promocijo izoblikovanih lokalnih skupnih ukrepov in nadgradnjo obstoječe transnacionalne spletne platforme (WP 4) ter finance projekta in pripravo poročil (WP M).

Glede na odobreno 6-mesečno podaljšanje termina izvajanja projekta smo prilagodili nekatere termine izvedbe projektnih aktivnosti. Projekt se bo tako zaključil oktobra 2019.

 

 

 

Comments are closed.