Gospodarska konferenca na temo elektro mobilnosti in trajnostnega potniškega prometa

V petek 7.6.2019 je na Mostu na Soči potekala gospodarska konferenca na temo elektro mobilnosti in trajnostnega mestnega potniškega prometa v povezavi s turizmom.

V uvodnem delu sta bila predstavljena projekt GOLEE, in sicer projekt ENERJ programa Interreg Mediteran, ter projekt NEKTEO programa Interreg SI-AT. Sledila je predstavitev aktivnosti Rajka Lebana, direktorja GOLEA, na pred-prijavi tehnične pomoči EIB ELENA na področju trajnostne mobilnost in javnega mestnega potniškega prometa. Prvi sklop je zaključil mag. Uroš Habjan iz Ministrstva za infrastrukturo s predstavitvijo aktualnih razpisov na področju učinkovite rabe in obnovljivih virov energije.

Nosilna tema konference, to je področje trajnostne mobilnosti na Primorskem, pa se je začela s predstavitvijo rezultatov projekta e-MOTICON programa Alpine Space, projekta Crossmoby programa SI-IT, projekta Enermob ter projekta  EnernetMob, vsi v luči trajnostne mobilnosti na Primorskem.

Sledila je predstavitev vodilnih podjetij na področju trajnostne mobilnosti in sicer vizije uresničevanja zelenega transporta in integrirane urbane mobilnosti podjetja Nomago, predavanje dr. Dejana Paravana o pomenu in razvoju e mobilnosti v tranziciji energetike iz podjetja GEN-I.  Ta sklop pa je zaključil inovator Andrej Pečjak iz Inštituta Metron s predstavitvijo inovativnih rešitev na področju e-mobilnosti, kateri nam je iz energije avtomobilskega akumulatorja po koncu konference skuhal tudi kavo (na zadnji sliki).

 

Comments are closed.