LightingSolutions

OPIS PROJEKTA

Projekt LIGHTING SOLUTIONS bo prispevali k spremembi obstoječega stanja z aktivnostmi, ki bodo dolgoročno izboljšale energetsko učinkovitost in upravljanje razsvetljave v javnih stavbah, pa tudi energetsko varčno upravljanje in vedenje nasploh. S krepitvijo energetske učinkovitosti na čezmejnem območju zmanjšujemo porabo energije, posledično pa tudi izpuste TPG. Predvidena je izvedba treh sklopov medsebojno povezanih čezmejnih aktivnosti.

Prikaži več

Izdelana bo skupna metodologija, popis in študija razsvetljave javnih stavb, ki bo občinam zagotavljala strokovne podlage za dolgoročno sprejemanje ukrepov za varčnejšo in učinkovitejšo razsvetljavo. V izbranih javnih stavbah (šolah) občin bodo nameščeni sodobni inovativni sistemi visoko energetsko varčne razsvetljave, upravljavce stavb pa bomo usposobili za dolgoročno izvajanje upravljanja z energijo. Pilotne rešitve bodo predstavljene širši javnosti kot primeri dobre prakse.

Vpeljani bodo programi izobraževanja in ozaveščanja, po eni strani namenjeni usposabljanju za energetsko upravljanje stavb, po drugi pa spodbujanju šolarjev, mladostnikov, uporabnikov in občanov nasploh k smotrnejši rabi energije. Skupno metodološko orodje za načrtovanje in spremljanje ukrepov, izvedeni pilotni projekti ter skupni izobraževalni programi bodo omogočali izmenjavo znanja in izkušenj, s tem pa prinašali dodatne pozitivne učinke na področju učinkovite rabe energije na obeh straneh meje.

Prikaži manj

Vodilni partner:

 • Občina Šempeter-Vrtojba

Partnerji projekta:

 • Občina Tolmin

 • Goriška lokalna energetska agencija Nova Gorica

 • Svet slovenskih organizacij

 • Občina Doberdob

 • Občina Medea

Novice

 • Čezmejni dogodek »SKUPAJ NAČRTUJEMO / PIANIFICHIAMO INSIEME / WE PLAN TOGETHER«

  Na spletnem dogodku »SKUPAJ NAČRTUJEMO / PIANIFICHIAMO INSIEME  / WE PLAN TOGETHER«, ki je potekal dne 21.10.2020,  smo sodelovali preko projekta ENERGY CARE in LightingSolutions (Interreg SI-IT). Na dogodku so sodelovali projekti, ki so sofinancirani v okviru 2. Prednostne osi »Sodelovanje za nizkoogljične strategije in akcijski načrti«, programa Interreg V-A Italija-Slovenija 2014-2020 v okviru kapitalizacijskih […]

  Preberi več
 • Teden mobilnosti: LIGHTING SOLUTIONS se predstavi in izobražuje

  Spoštovani, V Vipavi se bo dne 22.9.2020 odvijal Dan brez avtomobila v sklopu Tedna mobilnosti 2020. Ta dan se bo predstavila tudi Agencija GOLEA ter njeni projekti. Lighting Solutions se bo predstavil s svojo mobilno postajo ter vsebinami na temo učinkovite rabe energije.   Prijetno vabljeni k obisku stojnice.

  Preberi več
 • Prepogibanka LIGHTING SOLUTIONS

  Spoštovani, Pripravljena je nova prepogibanka v okviru projekta LIGHTING SOLUTIONS. Dostopna je na povezavi prepogibanka v slovenščini in prepogibanka v italijanščini. “Ugašaj luči, da na energiji prihranil boš ti” Prijetno branje.  

  Preberi več
 • OVE in URE dan 2019

  V sredo 12.6.2019 smo izvedli že tradicionalen Dan obnovljivih virov in učinkovite rabe energije (OVE in URE dan), ki je bil interaktiven, gibalen, eksperimentalen ter predvsem poučen! Udeležilo se je preko 35o otrok z učitelji iz celotne Primorske. Na 24 izobraževalnih postajah so se izvajali poskusi, izobraževalne igre, delavnice ter tudi tekmovalni kviz »Energetski milijonar«, kjer so se udeleženci […]

  Preberi več

Osnovne informacije

Program: Interreg Slovenija - Italija
Trajanje projekta: okt. 2017 – dec. 2020
Vrednost projekta: 1,25 mio EUR

Vodja projekta

Marta Stopar

05 / 393 24 60

Prihajajoči dogodki

Ni prihajajočih dogodkov

Viri financiranja