Projekt PROMINENT PLUS

OPIS PROJEKTA

Inovativna javna naročila, ki spodbujajo zeleno rast na območju MED PLUS- Public procurement of innovation boosting green growth in MED area PLUS.

GOLEA sodeluje kot eden izmed projektnih partnerjev pri projektu PROMINENT PLUS (Public procurement of innovation boosting green growth in MED area PLUS), ki je sofinanciran iz programa Interreg MED. Cilj projekta PROMINENT PLUS je uspešno prenesti izkušnje in znanje, pridobljeno v okviru predhodnega projekta PROMINENT MED (https://energia.consorcidelaribera.com/el-projecte/?lang=en), ki je bil osredotočen na inovativno javno naročanje in je potekal v štirih MED državah (Italiji, Španiji, Portugalskem, Franciji in  Hrvaški), kjer imajo tudi primere dobrih praks.

Prikaži več

V projektu PROMINENT PLUS so poleg držav iz predhodnega projekta vključene še tri nove MED države/regije (Slovenija, Grčija ter Bosna in Hercegovina), kamor se bo preneslo pridobljeno znanje in dobre prakse v PROMINENT MED projektu. Namen PROMINENT PLUS je tudi povečati vključevanje inovativnih MSP in zagonskih podjetij (preko transnacionalnih inovativnih grozdov) v javna naročila z uporabo javnih naročil inovacij (predkomercialna naročila/ javna naročila inovacij) tudi v Sloveniji, Grčiji ter Bosni in Hercegovini.

Prenos, ki temelji na enakovrednem procesu, bo temeljil na rezultatih in metodologijah, razvitih v PROMINENT MED, hkrati pa bo osredotočen tako na povpraševanje kot na ponudbo za povečanje medsebojne dejavnosti in interesa ključnih sektorjev, katerim bo omogočena priložnosti za rast podjetja. Vsebina predhodnega projekta bo prilagojena na situacije in razmere s področja javnega naročanja glede na posamezno državo. V projektu ločimo tako imenovane prenašalce znanja (partnerji predhodnega projekta) ter prejemnike znanja (SI, GR in BIH), ki bomo prenašali znanje in dobre prakse s področja javnega naročanja v svojo regijo/državo. Prilagojena vsebina PROMINENT MED glede na zahteve države/ regije prejemnikov, bo osnova procesa prenosa znanja na prejemnike, kateri se bodo pridobili znanje in vzporedno uporabili za vzpostavitev trdne podlage za prepoznavnost javnih naročil inovacij (PPI) v svojih regijah/državah.

Javna naročila za inovacije (predkomercialna naročila/ javna naročila inovacij) lahko izkoristijo inovacijski potencial trga tako za izboljšanje kakovosti javnih storitev kot za podporo rasti podjetij inovativnih MSP in zagonskih podjetij.

V sklopu projekta bo v Sloveniji organiziranih več dogodkov, o katerih boste obveščeni na spletni strani projekta.

Nabava inovacij je priznana kot ena najboljših praks v nedavno podpisani deklaraciji o standardu odličnosti zagonskih podjetij (Declaration on Start-ups Nations Standard of Excellence), vendar je v mnogih regijah MED še vedno premalo razvita in premalo izkoriščena, PROMINENT PLUS pa bo pomagal izboljšati trenutno stanje.

Prikaži manj

Vodilni partner:

 • Občina Narni (IT)

Partnerji projekta:

 • SVILUPPUMBRIA regionalna agencija za ekonomski razvoj v Umbriji (IT),
 • REAN-Regionalna energetska agencija jug (HR),
 • GOLEA (SI),
 • RIBERA konzorcij (Spain),
 • CERTH (GR),
 • Regionalno združenje lokalne vlade zahodne Makedonije (GR),
 • Slovenski gradbeni grozd (SI),
 • Mesto Tuzla (BIH)
 • BIT center (BIH)

Novice

 • Podpis Protokola o prenosu znanj in izkušenj, PROMINENT PLUS

    V mesecu juniju smo v okviru projekta PROMINENT PLUS pripravili Protokol o prenosu znanj in izkušenj pridobljenih v projektu PROMINENT PLUS z pridruženimi partnerji projekta (ZRMK,d.o.o, Resalta d.o.o., Občina Tolmin, Občina Miren-Kostanjevica, Mestna občina Nova Gorica). Spremljate nas lahko tudi preko https://business.facebook.com/ProminentMED/  in https://prominent-med.interreg-med.eu/          

  Preberi več
 • Zaključna Mednarodna konferenca Projekta Prominent PLUS “Kako pridobiti inovacije: priložnosti in najboljše prakse”

  Dne 23/6/2022 je v mestu Narni v Italiji potekala Zaključna mednarodna konferenca projekta Prominent PLUS “Kako pridobiti inovacije: priložnosti in najboljše prakse“. Namen konference je bil povzeti glavne dosežke projekta Prominent PLUS, ki govori o javnih naročilih Inovacije (PPI), koristih, ki jih prinaša, in izkušnjah, izvedenih na treh novih vključenih območjih v območje MED (Slovenija, […]

  Preberi več
 • Javno naročanje inovacij za naročnike in ponudnike inovativnih rešitev (PROMINENT PLUS)

  Delavnica Javno naročanje inovacij za naročnike in ponudnike inovativnih rešitev, ki je temeljila na praktičnih smernicah, koristih in prednostih javnega naročanja inovacij, je bila 10.5.2022 uspešno izvedena. Organizirana je bila s strani Agencije GOLEA in REA Sjever v okviru Interreg MED projekta PROMINENT PLUS, ki je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Delavnica je […]

  Preberi več
 • Drugi partnerski sestanek projekta PROMINENT PLUS

    V mesecu oktobru smo organizirali partnerski sestanek projekta PROMINENT PLUS (Interreg MED), ki je potekal dva dni in sicer od 25.-26.10.2021 v Novi Gorici. Cilj srečanja je bil določiti plan/strategijo prenosa znanja o inovativnem javnem naročaju  na novo vključene partnerje, ki niso sodelovali v predhodnem projektu Prominent MED. Med drugim je bilo to tudi […]

  Preberi več

Osnovne informacije

Program: Interreg MED Programme
Trajanje projekta: jun. 2021 – jun. 2022
Vrednost projekta: 0,4 mio EUR
Projekt je sofinanciran s strani ERDF

Vodja projekta

Marta Stopar

05 / 393 24 60

Prihajajoči dogodki

Viri financiranja