Sestanek v Bariju, feb. 2013

3. srečanje v Bariju, 18. in 19. februarja 2013

Na tretjem srečanju partnerjev projekta Alterenergy, ki je potekal 18. in 19. februarja 2013 so se v Bariju v Italiji, zbrali partnerji iz osmih držav: Italije, Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Albanije, Črne Gore in Grčije.

Dogodek v Bariju je organizirala Regija Puglia, v sodelovanju z ARTI Puglia. Prvi dan srečanj je bilo namenjeno predstavitvi že izvedenih aktivnosti, težav s katerimi so se partnerji do sedaj srečevali in ki so vzrok zamud pri uresničevanju dogovorjenih aktivnosti ter skupnemu planiranju bodočih aktivnosti. Vodilni partner je na prošnjo projektnih partnerjev organiziral tudi bilateralne sestanke, z namenom lažjega in učinkovitejšega uresničevanja projektnih aktivnosti in sprotnega reševanja težav.

Drugi dan srečanj je bil namenjen razpravi na temo administrativno finančnih vidikov programa, potrditvi sprememb projektnega proračuna ter predstavitvi finančnih ciljev za leto 2013. Dogovorjene so bile tudi nadaljnje aktivnosti na delovnem sklopu 2, 3, 4 in 5.

S strani slovenskega partnerja Agencije GOLEA sta se sestanka udeležili dr.Vanja Cencič in Suzana Vidmar Kovšca. Partnerjem projekta sta predstavili dogovorjene aktivnosti v delovnem sklopu 4,  na nivoju izbranih občin, ki so bile izbrane za sodelovanje v projektu.

Comments are closed.