Zadnje srečanje partnerjev projekta MARIE

Zadnji sestanek projektnih partnerjev je bil organiziran dne 27. 10. 2014 v Barceloni, s strani vodilnega partnerja projekta – Generalitat de Catalunya – Departament de Territori i Sostenibilitat, kjer so bili predstavljeni doseženi  rezultati projekta in aktivnosti v fazi zaključevanja.

V okviru zaključnega srečanja je bila med 28 – 30 oktobrom 2014 v Barceloni izvedena tudi predstavitev projektnih aktivnosti na sejmu «World Sustainable Building Congres».  Sejma se je udeležil tudi član projektne svetovalne skupine iz Slovenije g. Boris Sučić iz Instituta Jozef Stefan, ki je obiskovalcem predstavil  prezentacijo z naslovom « Why do we need a common, open information system for the EU-MED area, at the regional level, that allows characterization of energy consumption in buildings?”

Z dnem 31. 12. 2014 se uradno zaključujejo aktivnosti strateškega projekta MARIE. Dokumentacija, ki je bila pripravljena v okviru projekta (predloge za izvedbo ukrepov za povečanje energetske učinkovitosti stavb, primere dobrih praks, MEDBEES strategijo, regionalne primerjalne analize, izobraževalni program za dvig EE, Ljubljansko deklaracijo, itd.) je dosegljiva na naslednji povezavi: https://www.marie-medstrategic.eu/en.html

Comments are closed.