Prvo transnacionalno srečanje partnerjev in srečanje horizontalnih projektov – MAESTRALE

RIM 4. – 7. april 2017
Prvo transnacionalno srečanje je bilo organizirano med 4. in 6. aprilom v Rimu. Srečanja se je udeležilo 9 partnerjev. Lokacija srečanja je bila v prostorih okoljskega združenja Marevivo.
Program srečanja se je pričel s sestankom Usmerjevalnega odbora, kjer so bila predebatirana aktualna vprašanja glede poteka projekta. V nadaljevanju so bile predstavljene predvidene aktivnosti v sklopu zbiranja podatkov o primerih dobrih praks in o zakonodajnih okvirih. Vsak izmed partnerjev je predstavil svoje zbrane podatke. Predstavljeni so bili tudi cilji in tekoče dejavnosti v zvezi s komunikacijskimi aktivnostmi.
Opravljen je bil tudi prvi terenski ogled primera dobre prakse. Odpeljali smo se v pristanišče Civitavecchia, kjer izvajajo širitev pristanišča. Zasnova je izvedena za postavitev elektrarne z izkoriščanjem energije valov (REWEC 3). Prva izmed 124 turbin je montirana in deluje v fazi testiranja.
Zadnji dan transnacionalnega srečanja smo imeli še sestanek z Mario Groueva, ki je zadolžena za Interreg MED projekte pri Joint Secretariat-u.
Med 6. in 7. aprilom pa je potekalo srečanje horizontalnih projektov InnoBlueGrowth. Spoznali smo se projektni partnerji iz različnih projektov. Predstavljeni so bili modularni projekti: iBLUE, MAESTRALE, PELAGOS, PROteuS in horizontalna projekta PANACEeA in SYNGGI. Izvedene so bile tudi debate, okrogle mize in spoznavne delavnice z namenom povezovanja med projekti in iskanja sinergij.

 

Comments are closed.