VIDEO CitiEnGov spremljanje rabe energije in energetska učinkovitost v stavbah

 

Sektor stavb pokriva velik del potenciala EU za energetske prihranke: dobro izolirane stene in strehe, dvojno ali trojno zastekljena okna ali bolj učinkoviti sistemi lahko pomembno zmanjšajo rabo energije v stavbah.

Zavedati se je potrebno, da učinkovita raba energije presega zgolj ukrepe, ki zadevajo tehnične izboljšave, v ta okvir je potrebno vključiti tudi spremembe obnašanja uporabnika.

Zmanjševanje rabe energije je najpreprostejši in najcenejši način zmanjševanja izpustov toplogrednih plinov, ob hkratnem zagotavljanju prihrankov, ustvarjanju lokalnih delovnih mest, izboljševanju energetske varnosti, itd.

Te vsebine smo, v sodelovanju s Kreativno agencijo OI! d.o.o., želeli prikazati preko izobraževalnega videa, ki smo ga jeseni 2018 pripravili v okviru projekta CitiEnGov. Zahvaljujemo se Medpodjetniškemu izobraževalnemu centru v Novi Gorici in Primorskemu tehnološkemu parku v Vrtojbi, kjer so potekala snemanja.

Povezava do videa »Spremljanje rabe in energetska učinkovitost v stavbah« (https://www.youtube.com/watch?v=zfT-NoHv1hw).

Nekaj utrinkov s snemanja si lahko ogledate na spodnjih fotografijah.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.